ΤΟ EUROPA CUP ΤΗΣ LEN ΕΠΙΣΚΙΑΖΕΙ ΤΟ WORLD LEAGUEΠραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9), η κλήρωση των Ομίλων της Προκριματικής φάσης του νεοσύστατου Europa Cup στην υδατοσφαίριση, για τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.

Στα Προκριματικά των Ανδρών μετέχουν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους, δύο των 5 ομάδων και μία των 4. Στην Τελική φάση (Men Super Final) προκρίνονται οι τρεις πρώτες από τους δύο πρώτους Ομίλους και οι δύο πρώτες από τον τρίτο (σύνολο 8 ομάδες στην Τελική φάση). Στην Προκριματική φάση των Γυναικών μετέχουν τελικά 10 ομάδες χωρισμένες σε δύο Ομίλους των 5. Προκρίνονται στην Τελική φάση (Women Super Final) οι τρεις πρώτες από κάθε Όμιλο (σύνολο 6 ομάδες στην Τελική φάση).

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον δυνατό Β' Όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στην Κροατία, με αντιπάλους τη Σερβία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από αυτόν τον Όμιλο στην Τελική φάση.
Η Εθνική Γυναικών κληρώθηκε στον Β΄ Όμιλο, ο οποίος θα γίνει στην Ελλάδα, με αντιπάλους την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Τουρκία. Προκρίνονται στην Τελική φάση οι τρεις πρώτες.

Αναλυτικά οι Όμιλοι που προέκυψαν μετά την κλήρωση της Προκριματικής φάσης σε Άνδρες και Γυναίκες και οι τόποι διεξαγωγής:

ΑΝΔΡΕΣ (συμμετέχουν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους, δύο των 5 ομάδων και έναν των 4):

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ουγγαρία): Ουγγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, Γεωργία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ (Κροατία): Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ιταλία): Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Ανδρών θα γίνει 15-18 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για 6-8 Απριλίου 2018, αλλά απομένει να οριστικοποιηθεί.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (συμμετέχουν 10 ομάδες χωρισμένες σε δύο Ομίλους των 5):

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ολλανδία): Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ): Ουγγαρία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Γυναικών θα γίνει 1-4 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για τις 23-25 Μαρτίου 2018.
Share on Google Plus