ΒΟΛΕΣ ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΕ

Στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΚΟΕ με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2018 και αναφορικά με τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ανάδειξη σε αυτή ως Πρόεδρο τον Σ. Καπράλο, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ήταν μια πανομοιότυπη διαδικασία. Σαν την προηγούμενη που είχε γίνει. Δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα νομιμότητας. Προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται. Συνιστώ στον κύριο Καπράλο (πρόεδρο της ΕΟΕ) μεγαλύτερη σύνεση όταν αναφέρεται σε κάποιους εκπροσώπους Ομοσπονδιών που έχουν μεγάλη ιστορία στο αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα. Οι Ομοσπονδίες είναι οι μόνες αρμόδιες να έχουν άποψη. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή όταν κάποιοι εκφράζονται από Ομοσπονδίες, στην ουσία μη υφιστάμενες. 
Η χθεσινή "σύγκλιση" πάσχει νομιμότητας, η δε συμμετοχή κάποιων εκπροσώπων Ομοσπονδιών πάσχει και αυτή νομιμότητας. Εμείς δεν εκφρασθήκαμε δημόσια. Μην κομπορρημονούν λοιπόν. Τουλάχιστον ας μην μιλάνε. Αυτό τους συνιστώ. Στου κρεμασμένου το σπίτι να μην μιλάνε για σκοινί".
Στην συνέλευση της ΚΟΕ, εγκρίθηκε ως προϋπολογισμός του 2018 το ποσό των 4.2 εκ Ευρώ, πάνω από το διπλάσιο σε σχέση με το 2017 (2 εκ Ευρώ), ενώ ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ανέφερε:
"Ήταν μια τυπική διαδικασία. Τα σωματεία ενημερώθηκαν για τις προτάσεις της ΚΟΕ προς την Πολιτεία αναφορικά με το ύψος του προϋπολογισμού για την νέα χρονιά και τον ενέκριναν ομόφωνα. Πέρσι η ΚΟΕ έλαβε μόλις 2.050.000 ευρώ, τα μισά απ' ότι χρειάζονταν για να υλοποιήσει το σπουδαίο έργο της που αναγνωρίσθηκε δημόσια από όλους. Αυτό που ζητάμε από την Πολιτεία είναι να μας δώσει μια μεγαλύτερη ευχέρεια να στηρίξουμε τις προσπάθειες των Εθνικών μας ομάδων που και το 2018 θα λάβουν μέρος σε μεγάλες και πολλές διοργανώσεις".
Share on Google Plus