ΝΕΕΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LEN


Nέο σύστημα διεξαγωγής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καθιέρωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου. Έτσι, στην τελική φάση του Champions League θα προκρίνονται 8 ομάδες και όχι 6 όπως τα τελευταία χρόνια. 

Παράλληλα, έγιναν γνωστές οι ομάδες που εξασφάλισαν wild card για το Champions League της επόμενης σεζόν (2017-2018) με την Len να έχει κάνει την έκπληξη σε τρεις περιπτώσεις. 

Πέραν του Ανόβερο που πήρε την wild card ως διοργανώτρια του final-8 (2019 και 2021) την πρόκριση εξασφάλισαν οι Άλφεν, η Ντιναμό Μόσχας και η Ντιναμό Βουκουρεστίου. 

Η Άλφεν, στην οποία αγωνίζεται ο Έλληνας διεθνής Ανδρέας Μιράλης, είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του ολλανδικού πρωταθλήματος... με την Ουτρέχτη να κατακτά τελικά τον τίτλο. 

Η Ντιναμό Μόσχας κατετάγη τρίτη στο ρωσικό πρωτάθλημα, με την Σπαρτάκ Βολγκογρκαντ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και την Ντιναμό Βουκουρεστίου επίσης να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας με την Στεάουα να στέφεται νικήτρια. 

Οι 16 ομάδες θα σχηματίσουν 2 ομίλους των 8 ομάδων, από τους οποίους θα προκριθούν οι 4 πρώτοι. Αυτό δεν ισχύει στον όμιλο που λαμβάνει μέρος ο διοργανωτής, ο οποίος προκρίνεται ούτως ή άλλως. Βεβαίως, η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Γένοβα και σε καμία περίπτωση η διοργανώτρια Προ Ρέκο δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει αυτό τον ευεργετικό κανονισμό για να πάρει το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση. 

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα στην διοργάνωση προκρίνεται απευθείας ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής, ενώ στα προκριματικά θα λάβουν μέρος ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο ΝΟ Βουλιαγμένης.
Share on Google Plus