Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΟ


Μία απόφαση που θα επηρεάσει σημαντικά αρνητικά την ποιότητα της υδατοσφαίρισης έλαβε η FINA και σχετίζεται με τον αριθμό των αθλητών που θα αποτελείται κάθε ομάδα πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αρχής γενομένης από το Τόκιο το 2020.

Στο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποφασίστηκε oi ομάδες να απαρτίζονται από 11 αντί 13 παικτών.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ζητούμενο από την ΔΟΕ προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των αθλητών ώστε να μπορέσει να εντάξει νέα αθλήματα και περισσότερες κατηγορίες γυναικείων αθλημάτων στο ολυμπιακό πρόγραμμα. 

Το τραγικό είναι ότι η FINA αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ΔΟΕ να μπορούν οι ομάδες να έχουν διαθέσιμους δύο ακόμη παίκτες, οι οποίοι όμως δεν θα είναι διαπιστευμένοι ως αθλητές και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να μένουν εντός του Ολυμπιακού χωριού. 

Το παρήγορο είναι ότι διευκρινίστηκε από την FINA ότι σε όλες τις άλλες διοργανώσεις ο αριθμός των αθλητών ανά ομάδα θα παραμείνει 13.

Πέραν του αριθμού των παικτών ανά ομάδα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε προτείνει μία ακόμη σειρά αλλαγών, συζήτηση η οποία όμως αναβλήθηκε για τα τέλη του έτους.

Αυτές αφορούσαν στη μείωση του χρόνου επίθεσης από 30 στα 25 δευτερόλεπτα, τη μείωση του χρόνου αποβολής από 20 σε 15 δευτερόλεπτα, μείωση του μήκους του τερέν από 30 σε 25 μέτρα, μείωση των τάιμ άουτ από 4 σε 2, φάουλ και όχι πέναλτι στο βούλιαγμα της μπάλας από τον τερματοφύλακα, μείωση διαλείμματος στο ημίχρονο από 5 σε 3 λεπτά, μείωση χρόνου επίθεσης μετά από κόρνερ από 30 σε 15 δευτερόλεπτα.
Share on Google Plus