ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΛΟ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών των ΗΠΑ Rich Corso, μηνύει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley για "υπαίτια λύση συμβολαίου", λόγω δημιουργίας εχθρικού περιβάλλοντος εργασίας για να τον οδηγήσουν σε παραίτηση. Ο Corso αναφέρει ότι παραιτήθηκε από προπονητής της ομάδας γυναικών του Πανεπιστημίου τον περασμένο Σεπτέμβριο με ρεκόρ 227-98 σε 10 χρόνια παρουσίας στον πάγκο, ενώ κέρδισε και έναν τίτλο NCAA το 2011.

Σε συνέντευξη του ο Corso αποκάλυψε ότι ζητά 1.380.000 $ για απώλεια μισθών και επιδομάτων από το πανεπιστήμιο μετά από μη προγραμματισμένη αναχώρησή του.

"Δεν είχα καμία πρόθεση να αποσυρθώ», είπε στη συνέντευξη ενώ η παραίτησή του ήρθε δύο μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης ενός έτους, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε ενορχηστρωθεί από το πανεπιστήμιο για να δώσει την εντύπωση ότι θα πρέπει να αποσυρθεί το επόμενο έτος.

Ο προπονητής ισχυρίζεται στην καταγγελία του ότι οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου έκαναν κάποια επεισόδια για να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον του το 2015, συμπεριλαμβανομένων ενός έτους εσωτερική έρευνα σχετικά με εικαζόμενες παραβιάσεις των κανόνων NCAA. Ο 62χρονος προπονητής, επικαλείται διακρίσεις λόγω ηλικίας και φύλου εναντίον του αθλητικού διευθυντή Mike Williams, του μάνατζερ της Εθνικής γυναικών Jenny Simon-O'Neill και του συνεργάτη του αθλητικού διευθυντή, Jay Larson.

Οι αξιωματούχοι του πανεπιστημίου απάντησαν με μια δήλωση ότι το σχολείο είχε λάβει κυρώσεις από το NCAA για παραβίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία του Corso.

"Πολλοί από τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην αγωγή του προπονητή Corso είναι αποδεδειγμένα ψευδής, και η αγωγή προς τους  διαχειριστές είναι εντελώς πλασματική," ισχυρίστηκε  το σχολείο σε δήλωσή του.

Το Πανεπιστήμιο προσέλαβε την Coralie Simmons ως αντικαταστάτρια του Corso τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία έχει πάρει αργυρό μετάλλιο το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ, έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα και είναι σήμερα η μόνη γυναίκα προπονήτρια σε ένα από τα επτά σχολεία που αποτελούν την Mountain Pacific Sports Federation.

Το σχολείο ισχυρίστηκε σε δήλωσή του ότι εξέτασαν και άνδρες, αλλά και γυναίκες υποψηφίους πριν από την επιλογή της Simmons.
Share on Google Plus