Η ΚΟΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ

Τα μαχαίρια βγήκαν στις χτεσινές εκλογές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου οι δύο υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο, ήταν ο Σπύρος Καπράλος και ο Ισίδωρος Κούβελος. 
Στις εκλογές προσήλθαν τα 14 από τα 25 μέλη-ομοσπονδίες που είχαν δικαίωμα ψήφου, τα οποία και εξέλεξαν τον Καπράλο με 14-0, ενώ η πλευρά Κούβελου είχε ζητήσει αναβολή των εκλογών, λόγω αδιαθεσίας του τελευταίου και εισαγωγής του στο Ωνάσειο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, με τις εκλογές να γίνονται κανονικά και τα 11 μέλη που υποστήριζαν τον Ισίδωρο Κούβελο να μην προσέρχονται στην διαδικασία.
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ήταν υποψήφιος για αντιπρόεδρος, αλλά και για να αναλάβει την Ολυμπιακή Προετοιμασία, ωστόσο δεν εξελέγη καθώς ήταν εδώ και καιρό γνωστό ότι αντιτίθεται στον Καπράλο, ενώ δεν πήγε και να ψηφίσει.
Άλλωστε είναι γνωστές και πρόσφατες οι κόντρες των δύο ανδρών, η μία για τα νερά του κολυμβητηρίου του Ζαππείου και η άλλη για την γνωστή υπόθεση της κολυμβήτριας Κριστέλ Βουρνά.
Πολλές πάντως είναι οι αντιδράσεις στον αθλητικό κόσμο, για τον τρόπο που πολώθηκαν αυτές οι εκλογές, οι οποίες θύμισαν εκλογές της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ πρόκειται για την ανάδειξη προέδρου και συμβουλίου στην επιτροπή που "εκφράζει" τα αθλητικά ήθη και ιδεώδη.

Για την Ιστορία, στις εκλογές ψήφισαν οι:

Καπράλος (Αντιπτέριση)
Γραμμένος (ΕΠΟ)
Κολυμπάδης (Επιτραπέζια αντισφαίριση)
Βασιλειάδης (Γυμναστική)
Φυσεντζίδης (Τάε Κβο Ντο)
Καρράς (Κωπηλασία)
Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ)
Κατσιαδάκης (Ξιφασκία)
Κανελλάκης (Σκοποβολή)
Αλικάκος (Μοντέρνο Πένταθλο)
Κατσώρας (Χιονοδρομία)
Αδαμόπουλος (Ιστιοπλοΐα)
Φιλιππούσης (Ποδηλασία)
Αργειτάκη (ΣΕΓΑΣ)

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Ο.Ε.:

Πρόεδρος
Σπύρος Καπράλος
Α’ αντιπρόεδρος
Παύλος Κανελλάκης
Β’ αντιπρόεδρος
Βασίλης Κατσώρας
Γενικός γραμματέας
Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας
Αντώνης Νικολόπουλος
Ολυμπιακή Ακαδημία
Μιχάλης Φυσεντζίδης
Ολυμπιακή Προετοιμασία
Γιάννης Καρράς
Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία
Θανάσης Βασιλειάδης
ΕΦΙΠ
Μανώλης Κατσιαδάκης
Share on Google Plus