ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η πρόσληψη 156 αθλητών στο δημόσιο για υποθέσεις που εκκρεμούσαν για πολλά χρόνια και για περιπτώσεις αθλητών με σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές διακρίσεις και αυτό γιατί ανάμεσα τους συγκαταλέγονται ονόματα επαγγελματιών οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν βιοποριστικό πρόβλημα όπως άλλοι, ή έχουν πιαστεί στο παρελθόν να είναι ντοπαρισμένοι.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί υπάρχει για ακόμα μια φορά κενό νόμου το οποίο δεν έχει προβλέψει κάποιες καταστάσεις και το οποίο η κυβέρνηση διέρρευσε ότι προτίθεται τους επόμενους μήνες να διορθώσει με νομοθετική ρύθμιση, ώστε τα προνόμια να αφορούν μόνο ερασιτέχνες αθλητές και αφού έχει προκληθεί όλος αυτός ο ντόρος.
Για τους αθλητές που έχουν στιγματιστεί ως ντοπαρισμένοι, η κάθε περίπτωση είναι φυσικά διαφορετική, καθώς κάποιοι έχουν αθωωθεί ή έχει μειωθεί η ποινή τους, χωρίς αυτό πάντα να σημαίνει και πολλά.
Ωστόσο, αυτή η αναστάτωση και κάποιες αμφιλεγόμενες προσλήψεις, ίσως μαρτυρούν και τον λόγο που καθυστέρησαν να δικαιωθούν αθλητές που το άξιζαν, ενώ αν ανατρέξουμε στην περίπτωση Νικοπολίδη, είναι εμφανές ότι κάποιοι δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος τους, για να μην προκαλέσουν περισσότερες αντιδράσεις.
Share on Google Plus